Zootehnie

Fermierii pot accesa online registrul exploatatiei prin aplicatia ROM Fermier

Orice beneficiar care isi cunoaste codul exploatatiei si CNP/CUI poate extrage informatii referitoare la exploatatia zootehnica, inclusiv despre o crotalie anume, prin intermediul aplicatiei ROM Fermier.

Conform sursei citate, aplicatia este proiectata pentru a fi utilizata pe tablete sau telefoanele mobile cu Android sau cu iOS (iPhone Apple) si pe PC (desktop, laptop).

‘Instalarea pe telefon/tableta se face prin introducerea adresei web ‘ https://app.delta.ro/fermier’ in browserul GOOGLE CHROME pe Android si SAFARI pe iOS si apoi selectarea optiunii de ‘Adauga la ecranul de pornire’ (Add to Home Screen). Autorizarea accesului la propria exploatatie se face prin introducerea de catre proprietar la initializarea aplicatiei a trei elemente de identificare: codul exploatatiei, ultimele 4-5 cifre din CNP-ul proprietarului exploatatiei si ultimele 4-5 cifre dintr-o crotalie a unui animal existent la momentul acela in exploatatie, in BND’, se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii MADR sustin ca, folosind aplicatia pe telefon, fermierul are avantajul de a accesa registrul exploatatiei in orice moment, chiar si din teren, fara legatura mobila la internet.

‘Pentru incarcarea ultimei versiuni a registrului de exploatatie, actualizat de catre medicul veterinar cu formularele F1, F2 sau F3, aplicatia trebuie sa aiba o legatura la internet’, se mai precizeaza in comunicat.