Retail

Intalnire intre ANPC si retaileri despre functionarea operatiunilor de retail

Conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si reprezentantii companiilor membre ale Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania au discutat miercuri despre asigurarea functionarii optime a operatiunilor de retail.
Scopul intalnirii dintre conducerea ANPC – reprezentata de presedintele Horia Constantinescu si directorul general Paul Anghel – si reprezentantii AMRCR a fost acela de a analiza si evalua strategii si proceduri care sa contribuie la solutionarea aspectelor identificate ca necesitand o atentie crescuta in sectorul de retail.

Printre acestea au fost enumerate: functionarea in parametrii standard a instalatiilor si echipamentelor frigotehnice, asigurarea informarii complete a consumatorilor prin modalitatile de etichetare, acuratete in sustinerea promotiilor, standarde unitare de calitate si calibrare mai ales in sectorul legume fructe.

In contextul discutiilor a fost abordat si subiectul prezentei produselor locale pe raft, care ramane o preocupare constanta pe piata din Romania, in beneficiul consumatorilor’, se mentioneaza in comunicat.

In perioada urmatoare, vor avea loc comunicari intre reprezentanti ai retailerilor si conducerea institutiei, urmand ca pe baza unui calendar agreat sa fie setate o serie de activitati specifice care sa asigure continuarea desfasurarii optime a operatiunilor comerciale.