UE a majorat cu 32% cota de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania, in 2018

UE a majorat cu 32% cota de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania, in 2018

Zootehnie Miercuri, 13 Decembrie 2017 11:50 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Cota de pescuit la calcan din Marea Neagra pentru Bulgaria si Romania a fost majorata pentru prima data de la aderarea celor doua state la UE, iar in 2018 aceasta cota va fi de 114 tone, cu 32% mai mare decat actuala limita, a informat marti Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.

Pentru sprot, s-a decis mentinerea unei limite de captura de 11.475 tone, din care 70% este alocata Bulgariei si 30% Romaniei.

Consiliul pentru agricultura si pescuit al UE (care a avut loc in perioada 11-12 decembrie, Bruxelles) a adoptat o serie de reglementari care limiteaza capturile pentru anumite stocuri de peste din Marea Neagra care afecteaza Bulgaria si Romania. Deciziile Consiliului vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2018.

In anii precedenti, Comisia Europeana a incercat, fara succes, sa obtina o reducere de 15% a cotei de calcan in Marea Neagra, in ideea de a asigura un pescuit sustenabil, insa de fiecare data cotele de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania au ramas neschimbate ca urmare a argumentelor ridicate de autoritatile de la Sofia si Bucuresti.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest