Zootehnie

Senatul a adoptat miercuri, in unanimitate, o propunere legislativa pentru aprobarea Programului de sustinere a crescatorilor de taurine din rasele Baltata Romaneasca, Bruna si Sura de stepa, potrivit caruia vor fi acordate, pe perioada 2018 - 2020, ajutoare de stat in valoare de 10 milioane de euro, pentru investitii in ferme si adaposturi cu capacitati cuprinse intre 30 si 300 de locuri.


Lipsa fortei de munca si implicit fluctuatia de personal reprezinta adevaratele provocari pentru majoritatea fermierilor, si acest fapt nu mai reprezinta nici o noutate pentru domeniul zootehnic, insa in ultimii doi ani multi dintre fermieri au reusit sa se adapteze acestui fenomen printr-o metoda pe care o aveau deja la indemana: automatizarea.


Numarul ovinelor si caprinelor sacrificate in abatoare a crescut cu 28,9% in noiembrie 2017, comparativ cu noiembrie 2016, arata datele INS.


Cota de pescuit la calcan din Marea Neagra pentru Bulgaria si Romania a fost majorata pentru prima data de la aderarea celor doua state la UE, iar in 2018 aceasta cota va fi de 114 tone, cu 32% mai mare decat actuala limita, a informat marti Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA.


Compania Cris-Tim (unul dintre marii producatori de mezeluri), deținuta de familia Timis, anunta ca a finalizat achizitia unitatii de productie a carnii procesate Diavist din comuna Magureni, Judetul Prahova, companie inființata de familia Cord.


Pagina 1 din 13

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest