ANSVSA: Amenzi de aproape 130.000 lei in unitati din industria agroalimentara, in februarie

ANSVSA: Amenzi de aproape 130.000 lei in unitati din industria agroalimentara, in februarie

Publicat în Noutati Scris de  Martie 14 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de aproape 130.000 de lei in urma celor 8.760 de controale efectuate la nivel national, in luna februarie 2018, in unitatile din industria agroalimentara, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). 

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul daunatorilor, documentele prevazute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de funcţionare a unitatilor. 

Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 84 de amenzi contraventionale in valoare totala de 129.900 lei, cele mai mari fiind consemnate in judetul Dambovita (22.800 de lei), Hunedoara (12.600 de lei), Olt (12.000 de lei), Dolj (9.000 de lei) si Prahova (7.800 de lei).

La polul opus, cu sanctiuni pecuniare mai mici s-au situat judetele Gorj si Tulcea cu 600 de lei fiecare.

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.

Domeniile in care s-au derulat controalele au fost fabricarea produselor de morarit, a painii, a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare, a bauturilor alcoolice, dar si a celor de depozitare a produselor alimentare, a semintelor, legumelor si fructelor.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest