AFIR a incheiat peste 2.100 de contracte de finantare pentru investitii apicole

AFIR a incheiat peste 2.100 de contracte de finantare pentru investitii apicole

Publicat în Noutati Scris de  Martie 09 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a incheiat, prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020), peste 2.100 de contracte de finantare care au ca obiect investitii apicole, se arata intr-un comunicat AFIR. 

Valoarea totala a contractelor de finantare este de 47,86 milioane de euro. Pana in prezent, AFIR a efectuat plati de 35,5 milioane de euro beneficiarilor proiectelor din apicultura.

Desi exista un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul National Apicol, cei interesati pot obtine finantare si prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 pentru a dezvolta investitii in domeniul apiculturii. Acestia au la dispozitie mai multe linii de finantare pentru a-si dezvolta proiectele apicole, dintre care doua submasuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submasura dedicata instalarii tinerilor fermieri, submasura 6.1 si cea pentru dezvoltarea fermelor mici, submasura 6.3”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investiţiilor Rurale. 

Cele mai multe investiţii apicole au fost finanţate prin intermediul submăsurii 6.3 (Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici), pentru care AFIR a semnat 1.502 decizii de finanţare în valoare de 22,5 milioane de euro. 

De asemenea, prin submăsura 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri), AFIR a încheiat 600 de contracte de finanţare cu o valoare de peste 24 de milioane de euro. 

Restul proiectelor au fost contractate prin intermediul submăsurilor 4.1 (Investiţii în exploataţii agricole) şi 4.2 (Sprijin pentru investiţii în prelucrarea, comercializarea şi/sau dezvoltarea de produse agricole) cu o valoare cumulată de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest