UE ameninta sa taxeze untul de arahide, sucul de portocale si bourbon-ul din SUA

UE ameninta sa taxeze untul de arahide, sucul de portocale si bourbon-ul din SUA

Publicat în Noutati Scris de  Martie 08 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Untul de arahide, sucul de portocale, afinele si bourbon-ul din SUA sunt o parte din produsele pe care Uniunea Europeana ar putea sa le taxeze semnificativ daca presedintele american Donald Trump isi va pune in practica amenintarile de a impune taxe vamale pentru importurile de otel si aluminiu, a declarat comisarul european pentru Comert, Cecilia Malmstrom, informeaza AFP.

„O lista provizorie este in discutie si va fi data publicitatii in scurt timp”, a afirmat Cecilia Malmstrom intr-o conferinta de presa. „Pe aceasta lista se regasesc produse din otel, produse industriale si agricole. De asemenea, se regasesc si anumite tipuri de bourbon precum si alte produse precum untul de arahide, sucul de portocale, afinele” a precizat comisarul european.

Saptamana trecuta, Donald Trump si-a anuntat intentia de a impune taxe vamale de 25% pentru importurile de otel si de 10% pentru importurile de aluminiu, in ideea de a contracara importurile ieftine care afecteaza industria si locurile de munca din SUA.

„Nu exista castigatori intr-un razboi comercial”, a subliniat Cecilia Malmstrom, care si-a exprimat speranta ca Europa va fi totusi scutita de masurile anuntate saptamana trecuta de presedintele american.

Europenii exporta anual spre SUA otel in valoare de aproximativ cinci miliarde de euro si aluminiu in valoare de un miliard de euro. Taxele vamale preconizate de Trump, considerate drept masuri protectioniste de UE, ar putea sa aduca europenilor prejudicii evaluate la 2,8 miliarde euro, potrivit calculelor Comisiei Europene.

In plus, pe langa complicarea accesului pe piata americana a siderurgistilor europeni, taxele lui Donald Trump ar putea deturna catre Europa o parte din productia siderurgica a altor tari care nu vor mai gasi debusee in SUA. 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest