Romanii au consumat in ianuarie mai multa carne de porc si pasare si mai putina vita si oaie

Romanii au consumat in ianuarie mai multa carne de porc si pasare si mai putina vita si oaie

Publicat în Noutati Scris de  Martie 07 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa la porcine si pasari s-a majorat, in luna ianuarie 2018, comparativ cu aceeasi luna din anul 2017, in timp ce in cazul bovinelor, ovinelor si caprinelor s-au inregistrat scaderi, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). 

Statistica oficiala arata ca, in ianuarie 2018, la categoria porcine, majorarea a fost de 1,9%, in timp ce la pasari saltul a fost de 10,7%, in comparatie cu ianuarie 2017. Pe de alta parte, la ovine si caprine, numarul sacrificarilor a scazut, in perioada de referinta, cu 9,6%, iar in cazul bovinelor s-a consemnat o diminuare de 4,7%.

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, datele INS releva ca, in prima luna a anului, au fost inregistrate scaderi la ovine si caprine (-7,2% fata de ianuarie 2017) si la categoria bovine, de 3,6%. Totodata, greutatea in carcasa la pasari a crescut, in ianuarie 2018 vs. ianuarie 2017, cu 17,7%, in timp ce la porcine cresterea a fost de 1,3%. 

In comparatie cu luna decembrie 2017, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut, in prima luna din 2018, la toate speciile de animale, astfel: porcine - cu 73,1%, ovine si caprine - cu 70%, respectiv bovine - cu 46,1%, in timp ce au crescut la pasari cu 10%.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest