Asociatia HORA – membra a CNIPMMR

Asociatia HORA – membra a CNIPMMR

Publicat în Noutati Scris de  Februarie 20 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Reprezentantii Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) au semnat protocolul de aderare la Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

In industria ospitaliera nu exista aproape deloc corporatii, deci toti jucatorii care activeaza in acest sector sunt antreprenori, iar cea mai mare problema cu care se confrunta aceasta piata este reprezentata de lipsa fortei de munca.

Potrivit membrului Consiliului Director HORA, Daniel Mischie, acest tip de probleme cantaresc mai greu pe umerii operatorilor economice ce activeaza in aceasta industrie, deoarece acest sector nu este reglementat. In acest moment, industria ospitalitatii nu apartine de niciun minister.

„ Pe perioada iernii, in aceasta industrie exista un deficit de 15-20% din punct de vedere al fortei de munca, iar acesta se accentueaza pana la 35% pe perioada verii din cauza influentei litoralului. Exista hoteluri din zona litoralului care au fost inchise din lipsa de personal, mai mult exista in piata operatori care aduc cetateni comunitari sau extracomunitari ca sa lucreze in Romania. Nu trebuie sa ne sperie acest lucru, dar primele masuri care trebuie sa le luam in acest caz este sa aducem forta de munca din zona rurala. Din pacate, in ziua de azi statul nu asigura transportul intre unele zone limitrofe si Capitala ( de exemplu nu exista mijloc de transport pe ruta Corbeanca-Bucuresti). In acest context, nu mai putem vorbi despre posibilitatea de a caza personalul . Cazarea si transportul practic sunt sustinute financiar de compania angajatoare, deci ele sunt privite ca avantaj salarial si se impoziteaza cu 80%”, a raspuns intrebarii jurnalistilor AgroFood, Daniel Mischie.

De cealalta parte, presedintele CNIPMMR, Florin Jianu sustine ca desi HoReCa este un sector volatil atunci cand apare o revolutie fiscala, el se afla intr-o continua evolutie.

„Atunci cand are loc o revolutie fiscala, HoReCa este primul domeniu care este afectat, deoarece multi dintre angajati isi gasesc usor un loc de munca in strainatate. Ca solutii ar fi ca in perioadele „moarte” sa nu se mai impoziteze forta de munca. Totodata, faptul ca serviciile sunt excluse de la categoria finantari nationale si europene este un minus. Culmea este ca in ciuda acestor masuri, acest sector a crescut in mod constant, ar fi benefic sa alocam fonduri europene si pentru aceasta zona”, a explicat pentru AgroFood, Florin Jianu.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest