Exclusiv – INTERVIU cu directorul adjunct NOVA PAN, Gabriela Poteras

Exclusiv – INTERVIU cu directorul adjunct NOVA PAN, Gabriela Poteras

Publicat în Noutati Scris de  Februarie 13 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Cum s-a resimtit anul 2017 pentru unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de pe piata echipamentelor destinate produselor de patiserie, panificatie si cofetarie, NOVA PAN, dar si catre ce alte directii de investitii se pregateste compania in urmatoarea perioada, ne-a explicat intr-un interviu acordat in exclusivitate directorul adjunct Gabriela Poteras.

Cum caracterizeaza NOVA PAN anul 2017 din punct de vedere al vanzarii echipamentelor de patiserie, de panificatie, dar si cele de cofetarie in comparatie cu cele inregistrate in 2016?

Anul 2017 este caracterizat, pe de o parte, de derularea proiectelor Start-Up, reprezentand astfel anul unui nou inceput si anume al dezvoltarii de noi companii infiintate, reprezentate prin brutarii artizanale sau mici laboratoare de patiserie - cofetarie. Pe de alta parte, pentru companiile cu traditie, anul 2017 se caracterizeaza prin dorinta si necesitatea de automatizare a proceselor de productie, cu scopul de a suplini lipsa de personal din piata muncii, dar si de dezvoltarea sau diversificarea capacitatilor de productie existente.

Care au fost cele mai mari provocari ale anului 2017 pentru compania NOVA PAN?

Gasirea solutiilor de automatizare personalizate in functie de specificul spatiului de producţie, de productivitate, dar si in functie de caracteristicile produsului finit, a fost una dintre marile provocari ale anului 2017. Dintre acestea am putea exemplifica: linia complet automatizata cu robot de tip „pick and place” pentru ambalare gogosi; linia de glazurare, cu tunel de racire si ambalare produse finite; liniile de cuptoare cu numar ridicat de vetre/cuptor, sistem automat de incarcare / descarcare a produselor si transportul acestora spre punctul de ambalare.

De asemenea, putem enumera alte cateva solutii de automatizare, pentru care producatorii din domeniu ne solicita adesea: linii automate pentru stocarea, transportul si dozarea făinurilor si a microingredientelor; linii pentru divizarea si formarea produsului, atat pentru panificatie cat si pentru fursecuri sau produse din aluat foietat; solutii automatizate pentru dozarea si ambalarea produsului finit.

Realizati un top 3 al celor mai bine vandute echipamente destinate zonei de patiserie si cofetarie in 2017.

Cuptoarele de patiserie au fost ramas si in 2017 in topul vanzarilor, acestea au fost urmate indeaproape de alte echipamente standard, nelipsite in spatiile de lucru: malaxoare, mixere, masini de foietat, in top fiind si echipamentele frigorifice şi masinile de ambalat.

incarcare detaliu.jpg

Clipband este primul produs marca NOVA PAN. Cat de mult influenteaza procesul de ambalare si ambalajul in sine in decizia achizitionarii unui produs?

Estetica ambalarii produselor este in prezent un factor esential in decizia de cumparare. Mai mult decat atat, un produs ambalat este un produs mai sigur si cu o mai buna conservare in timp. Din aceste motive, prin ambalare, valoarea produsului creşte, garantandu-se totodata si grija pe care producatorul o acorda acestuia.

Acestea sunt si argumentele ce ne-au determinat sa venim pe piata cu un nou produs, care sa intregeasca oferta catre operatorii din domeniu si pe care sa il producem chiar noi. Astfel, putem spune cu mandrie ca am obtinut primul produs marca NOVA PAN, fiind unicul producator de CLIPBAND din Romania si al saselea din Europa.

 

In colaborare cu furnizorii de linii industriale ale companiei, departamentul tehnic al NOVA PAN efectueaza montaje nu numai in Romania ci si in alte tari. Care sunt acestea?

Nova Pan este compania care, inca de la infiintare, s-a preocupat sa ofere pe piata din România servicii de asistenta tehnică de calitate. In prezent, departamentul tehnic se ocupa de instalarea echipamentelor sau liniilor, instruirea personalului operator, service si mentenanta. Datorita competentelor si experientei acumulate, tehnicienii Nova Pan efectueaza montaje in colaborare cu furnizorii de linii industriale chiar si in strainatate: din Brazilia pana in Rusia si din Congo pana in Suedia. (Brazilia, unde au pus in functiune instalatii pentru Bimbo, cel mai mare producator de paine din lume, Anglia, Franta, Germania, Italia, America, Congo, Egipt, Turcia, Rusia, Ucraina) din Brazilia, unde au montat instalatii pentru cel mai mare producator de paine din lume - Bimbo, pana in Rusia si din Congo pana in Suedia.

 

Catre ce alte directii de investitii se pregateste compania in urmatorii doi ani?

La inceputul anului 2017, Nova Pan a achizitionat fostul Centru Expozitional al Roman SA, situat langa actualul sediu, unde, incepand din 2018, vom demara lucrarile de amenajare si constructie pentru un nou sediu, noi spatii de lucru, de depozitare si de testare a utilajelor, un showroom generos pentru expunerea echipamentelor, un nou laborator utilat pentru demonstratii si cursuri de specializare in domeniu, toate acestea pe o suprafata totala net superioara fata de actualul sediu in care ne desfasuram in prezent activitatile.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest