Peste 250.000 de case de marcat trebuie conectate la serverele ANAF pana la 1 august 2018

Peste 250.000 de case de marcat trebuie conectate la serverele ANAF pana la 1 august 2018

Publicat în Noutati Scris de  Februarie 13 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Conform ordinului presedintelui ANAF publicat in Monitorul Oficial din 30 ianuarie privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, un numar de peste 250.000 de case de marcat vor trebui conectate la serverele ANAF pana la 1 august 2018.

Companiile mari si mijlocii, ce au un numar mai mare de noua angajati, au termen de conectare a caselor de marcat la serverele ANAF – 1 iunie 2018.

Reglementarile introduc specificatiile tehnice necesare transmiterii datelor catre sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, modul in care se face autentificarea operatorilor economici, criptarea si semnarea datelor transmise catre sistemul informatic al ANAF, prin utilizarea unui certificat digital instalat pe aparatul de marcat electronic fiscal. Aparatele de marcat existente, dotate cu jurnal electronic trebuie sa permita inlocuirea certificatului digital instalat de catre producator.

Din explicatiile oferite de departamentele de de service si mentenanta ale principalilor importatori de case de marcat fiscale, mai putin de 15% din casele de marcat existente pe piata permit inlocuirea certificatului digital instalat de producator altfel decat tot la producator.

In acest context, importatorii trebuie sa solicite producatorilor echiparea caselor de marcat cu componentele solicitate si cu softul necesar transmiterii de date criptate conform reglementarilor locale. Abia dupa realizarea unui prototip echipat corespunzator, acesta va trebui omologat la ICI(Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica), omologare ce poate dura, conform normelor, 30 de zile.

Ulterior, modelul omologat trebuie avizat si autorizat la Ministerul Finantelor, operatiune ce mai dureaza alte 30 de zile.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest