Paris: Euronext va infiinta punctele de livrare de porumb in nordul Europei

Paris: Euronext va infiinta punctele de livrare de porumb in nordul Europei

Publicat în Noutati Scris de  Ianuarie 29 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Operatorul bursier european Euronext intentioneaza sa infiinteze in nordul Europei puncte de livrare pentru contractele sale futures pentru porumb, in cadrul eforturilor destinate imbunatatirii contractelor cu materii prime de baza, informeaza Reuters. In prezent, livrarea fizica pentru contractele futures de porumb Euronext este posibila in sud-vestul Frantei iar operatorul bursier a apreciat ca extinderea sistemului de livrare va permite cucerirea unei parti mai mari din fluxurile care vin din Europa Centrala si de Est.

Anul acesta vom anunta puncte de livrare in nordul Europei”, a declarat directorul de materii prime de la Euronext, Nicholas Kennedy. Potrivit acestuia, operatorul bursier este interesat sa infiinteze puncte de livrare in zona „DARAG”, care cuprinde porturile Dunkirk (Franta), Amsterdam si Rotterdam (Olanda), Antwerp si Ghent (Belgia).

Euronext a anuntat inca de anul trecut ca se gandeste sa isi modifice structura de livrare a porumbului pentru a putea include si cresterea productiei in Europa de Est.

Nicholas Kennedy a mai spus ca Euronext analizeaza posibilitatea de a dezvolta produse bursiere pentru cerealele produse in regiunea Marii Negre insa pentru moment nu are nimic nou de anuntat.

Potrivit lui Kennedy printre optiunile analizate se numara contracte swap similare cu produsele derivate lansate de rivalul CME Group in decembrie dar nu contracte futures traditionale care s-au dovedit ca nu functioneaza pe piata din regiunea Marii Negre.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest