Audit in Romania pe masurile de bunastare a animalelor

Audit in Romania pe masurile de bunastare a animalelor

Publicat în Noutati Scris de  Ianuarie 10 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Anul acesta cinci state membre - Romania, Polonia, Franta, Italia si Germania - vor fi auditate de Curtea de Conturi Europeana la capitolul eficacitatea masurilor legate de bunastarea animalelor, a anuntat, Comisia Europeana.

„Acest audit se limiteaza la animalele de ferma, acestea facand obiectul celei mai mari parti din legisltţia UE in materie. In UE, exista aproximativ 4,5 miliarde de pui, de gaini ouatoare si de curcani si aproape 330 de milioane de vite, porcine, caprine si ovine. Pe langa conditiile de viata ale animalelor in cadrul exploatatiilor agricole, auditul se va axa si pe aspectele legate de transportul si de sacrificarea acestora”, mai mentioneaza reprezentantii institutiei europene. 

Pentru perioada 2014-2020, fondurile alocate de UE, in cadrul dezvoltarii rurale, in vederea efectuarii de „plati pentru bunastarea animalelor” se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Masurile sunt menite sa incurajeze ameliorarea nivelului de bunastare dincolo de cadrul minim al cerintelor nationale si ale UE.

„Auditul include vizite in cinci state membre - Romania, Polonia, Franta, Italia si Germania - si este coordonat de Janusz Wojciechowski, membru al Curtii Europene de Conturi. Publicarea raportului este prevazuta pentru sfarsitul anului 2018”, a anuntat Comisia Europeana.


Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest