Cresterea taxelor si impozitelor locale va genera falimente si in sectorul HoReCa

Cresterea taxelor si impozitelor locale va genera falimente si in sectorul HoReCa

Publicat în Noutati Scris de  Decembrie 19 2017 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Cresterea taxelor si impozitelor locale in 2018 va afecta puternic sectorul IMM, dar si cresterea economica si investitiile.

Conform informatiilor primite de la patronatele IMM-urilor locale, membre ale Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), trecerea contributiilor de la angajator la salariat genereaza cresterea taxelor si impozitelor locale in multe judete. Printre antreprenorii care vor simti efectele negative ale acestor majorari se numara si cei care activeaza in sectorul HoReCa.

Un exemplu in acest sens este judetul Constanta, unde, conform datelor oferite de CNIPMMR, taxa pentru avizul programului de functionare ar creste cu 20 de procente. Asadar, potrivit anexei nr.8 din proiect, articolul 1 alineat (1), taxa aviz program de functionare pentru unitatile ce desfasoara activitati de comercializare a produselor si serviciilor de piata care nu se regasesc in CAEN – Rev 2 grupele 561 – restaurante, 563 – baruri si alte activitati de servire a bauturilor, care era de 80 de lei in 2017, va ajunge la 100 de lei in 2018.

„De asemenea, majorarea taxei in sine a cladirii se va resimti clar in preturile finale, deoarece costurile unui intreprinzator vor creste. Iar toate aceste tipuri de cresteri se vor extinde de la un sector la altul. In plus, acestea nefiind sustinute economic duc la o inflatie superioara si nimeni nu va avea nimic de castigat, ba dimpotriva”, a punctat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR.

La randul sau, Liviu Rogojinaru a explicat faptul ca toate aceste cresteri survenite ii va conduce pe antreprenorii romani catre faliment, mai ales in conditiile in care toate aceste majorari insumate depasesc acel beneficiu pe care-l au de 3%, deoarece vor fi nevoiti sa vina cu bani de acasa pentru a-si sustine business-ul. 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest