Consiliul Concurentei va identifica mai repede cartelurile, printr-un sistem informatic implementat cu fonduri europene

Consiliul Concurentei va identifica mai repede cartelurile, printr-un sistem informatic implementat cu fonduri europene

Publicat în Noutati Scris de  Martie 14 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Consiliul Concurentei a demarat un proiect finantat din fonduri externe nerambursabile pentru implementarea unui sistem informatic bazat pe o platforma de tip Big Data care va permite, printre altele, o identificare mai rapida a cartelurilor, in special a celor din achizitii publice.

Proiectul poarta denumirea „Optimizarea interactiunii cu mediul de afaceri si implementarea unor mecanisme avansate de analiza si schimb de date prin implementarea unui sistem informatic de e-guvernare si analiza de tip Big Data in cadrul Consiliului Concurentei” – „Competitivi impreuna”.

Ca rezultat al dezvoltarii si implementarii acestui proiect, autoritatea de concurenta isi va imbunatati si eficientiza activitatea, fiind in masura sa analizeze intr-un timp mai scurt volume mult mai mari de date.

Valoarea proiectului este de 50.681.629,59 lei, din care: asistenta financiara nerambursabila solicitata din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 in valoare de 31.031.879,98 lei, cofinantare proprie in valoare de 5.761.433,59 lei si cheltuieli neeligibile in valoare de 13.888.316,02 lei.

Durata de implementare este de 30 luni, incepand cu 29 ianuarie 2018, data semnarii contractului de finantare. Proiectul se va derula in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care va asigura suport logistic si know-how.

Obiectivul general al proiectului consta in integrarea si valorificarea operationala si analitica a volumelor mari de date in vederea sustinerii activitatilor de investigatii, dezvoltarii functiei de preventie, detectare si luare de masuri specifice activitatii Consiliului Concurentei prin implementarea unui sistem informatic bazat pe o platforma de tip Big Data.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest