Italia: Exporturile de vin au crescut cu sapte procente anul trecut

Italia: Exporturile de vin au crescut cu sapte procente anul trecut

Italia ramane cel mai mare producator de vin la nivel mondial.

Conform esmmagazine.com., exporturile de vin ale Italiei au crescut in 2017 cu 7%, atingand un nou record, de aproximativ sase miliarde de euro.

Cifrele demonstreaza o crestere atat din punct de vedere valoare, cat si in ceea ce priveste volumul exporturilor de vin, in pofida unei recolte sarace ce a generat o scadere de 26% a productiei comparativ cu cea inregistrata in 2016.

Analiza esmmagazine.com arata ca la capitolul principalele piete pentru export, SUA conduce clasamentul, cu vanzari ce au crescut cu 6% in termeni valorici, urmate de Germania (+3%) si Marea Britanie (+8%). Cel mai mare avans al vanzarilor a fost atins insa in Rusia (+47%), in timp ce in China cresterea este de 25%, chiar daca prezenta la raft a vinurilor din Italia este mai redusa comparativ cu cele din Franta.

Pe piata interna, cresterea a fost condusa de vanzarile de vin spumant, ce au afisat un avans de 15% din punct de vedere valoric, pana la aproape 1,2 miliarde de euro. In Italia, consumul per capita este de aproximativ 33 de litri pe an, sub cifrele raportate in Franta (45 litri per capita).

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest