Parlamentul European n-a putut interzice aditivii din shaorma

Parlamentul European n-a putut interzice aditivii din shaorma

Alimente Joi, 14 Decembrie 2017 12:05 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Parlamentul European a esuat miercuri, la limita, in a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe baza de fosfati, considerati esentiali in tratarea carnii pentru kebab si shaorma, informeaza AFP.

Opozantii aditivilor aveau nevoie de o majoritate absoluta de 376 de voturi dintre cele 751 apartinand eurodeputatilor, pentru a putea refuza utilizarea acesti aditivi. Insa, la vot, pentru interzicerea fosfatilor s-au primit doar 373 de voturi, cu trei mai putine decat era nevoie pentru a obtine o majoritate absoluta.

Autorizarea fosfatilor in kebab "nu va avea niciun impact semnificativ asupra expunerii globale a populatiei fata de aceste substante" i-a asigurat pe eurodeputati comisarul european pentru siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis.

Rezultatul votului din Parlamentul European era asteptat cu nerabdarea de industria kebab-ului, care sustine ca are nevoie de aditivii pe baza de fosfati pentru a mentine aromele si umiditatea in carnea folosita la kebab si shaorma.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest