Vanzarile online de alimente, in crestere cu 30 de procente in 2017

Vanzarile online de alimente, in crestere cu 30 de procente in 2017

Alimente Luni, 04 Decembrie 2017 11:20 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Datele Kantar Worldpanel releva faptul ca vanzarile online de alimente au crescut in acest an cu 30%, procente ce contribuie in prezent cu 4,6% din totalul vanzarilor din industria bunurilor de larg consum.

Conform studiului, aceasta pondere este asteptata sa atinga 10% pana in anul 2025 (adica 145 miliarde de euro).

In topul tarilor cu cele mai multe vanzari online pe  segmentul alimentar se afla Marea Britanie. Aceasta are o pondere a comertului online de alimente de 7,5%, ea este urmata de Franta cu 5,7%, de Olanda cu 2,6%, Danemarca (2,2%) si Germania cu 1,7 procente.

Retaildetail.eu arata ca in cazul celor mai multe tari din Europa de Est valorile variaza intre 0,3% si 1,7%. Aproximativ 30% din populatia din Statele Unite ale Americii opteaza tot mai mult pentru achizitia online a alimentelor.

Totodata Asia inregistreaza cel mai mare ritm de crestere a comertului online de alimente (+44%), 19,7% dintre sud coreeni achizitionandu-si astfel bunurile de larg consum. Vanzarile online contribuie cu 7,5% la piata de profil din Japonia, cu 6,5% in China si 5,8% in Taiwan.

Statisticile demonstreaza ca online-ul contribuie deja cu 10% din vanzarile FMCG in Londra, Beijing, Tokyo si Shanghai. Parisul este exceptia de la regula, online-ul avand o pondere de 3,8%. Iar unul dintre motivele principale ar putea fi reprezentat de abundenta de magazine de proximitate din capitala Frantei.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest