FAO: Preturilor alimentelor la nivel mondial au scazut cu 1,3%, in octombrie

FAO: Preturilor alimentelor la nivel mondial au scazut cu 1,3%, in octombrie

Alimente Joi, 02 Noiembrie 2017 16:50 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial a scazut cu 1,3% in octombrie, deoarece s-au ieftinit toate materiile prime agricole, cu exceptia cerealelor, a anuntat, joi, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters, citat de Agerpres.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In octombrie, acest indice a scazut cu 1,3%, comparativ cu luna precedenta, pana la un nivel de 176,4 puncte. In ritm anual, pretul global al alimentelor a crescut cu 2,5% fata de octombrie 2016, dar este cu 27% sub nivelul record inregistrat in februarie 2011.

Potrivit FAO, factorul principal care a stat la baza scaderii pretului global al alimentelor in octombrie a fost declinul de 4,2% al pretului la lactate, deoarece importatorii au amanat noile achizitii.

De asemenea,Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a estimat ca productia mondiala de cereale in sezonul 2017 - 2018 va ajunge la nivelul record de 2,613 miliarde de tone, depasind nivelul ridicat de anul trecut, in timp ce productia mondiala de grau ar urma sa scada cu 1%, la 752,8 milioane tone, din cauza recoltei mai reduse din SUA si Australia.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest