Erbicidele pe baza de glifosat cu poli oxietilen amina, retrase de pe piata

Erbicidele pe baza de glifosat cu poli oxietilen amina, retrase de pe piata

Incepand cu 22 august, certificatele de omologare ale tuturor produselor de protectie a plantelor pe baza de glifosat care contin coformulantul poli oxietilen amina au fost retrase.

Lista acestor produse de protectia plantelor se poate consulta pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la urmatoarea adresa: http://www.madr.ro/docs/fitosanitar/Informare-implementare-regulament-ue-1313-.pdf

Pentru stocurile de produse existente pe teritoriul Romaniei se acorda, din momentul retragerii omologarii, 6 luni pentru comercializare  si distribuire, si 6 luni pentru depozitare si utilizare.

La sfarsitul lunii iunie a acestui an, Comisia Europeana a anuntat decizia de a prelungi autorizatia pentru folosirea glifosatului in spatiul comunitar cu inca 18 luni, timp in care la nivel european se vor finaliza studii temeinice privind folosirea acestei substante in activitatea agricola și eventualele riscuri.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest