Agricultura

Reinnoirea generatiilor ar trebui sa devina o prioritate a unui nou cadru de politici agricole in Uniunea Europeana, in conditiile in care la ora actuala fermierii varstnici, peste 65 de ani, detin cea mai mare pondere din totalul populatiei ocupate in agricultura in spatiul comunitar, respectiv 31%, in timp ce tinerii sub 35 de ani reprezinta doar 6%.


Numarul exploatatiilor agricole a ajuns la 3,422 milioane anul trecut, cu 5,7% mai mic fata de cel inregistrat in 2013 si cu 11,3% fata de 2010, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS).


Toate companiile active pe piata productiei de zahar vor trebui sa obtina recunoasterea ca operatori ce desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau rafinarea zaharului brut din trestie, recunoastere oferita de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Romania este tara europeana care inregistreaza proportii similare de aport la produsul intern brut (PIB) atat din partea sectorului de agricultura, pescuit si paduri cat si din partea sectorului de tehnologia informatiei (ICT), se arata in Monitorul Social al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, citat de Agerpres.


Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru anul 2018 a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, insa niciunul din cele cinci amendamente depuse nu a fost aprobat.


Pagina 1 din 37

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest