Productia de grau a Bulgariei a crescut cu 7,7% in acest an

Bulgaria a obtinut o recolta de 5,76 milioane de tone de grau anul acesta, cu 7,7% mai mult decat anul trecut, a anuntat Ministerul Agriculturii, transmite UkrAgroConsult.

Scris de Adrian Lazar, Luni, 18 Septembrie 2017

Bulgaria a obtinut o recolta de 5,76 milioane de tone de grau anul acesta, cu 7,7% mai mult decat anul trecut, a anuntat Ministerul Agriculturii, transmite UkrAgroConsult.


Pana la 31 august 2017, a fost colectat graul de pe 1.092,74 hectare, sau 100% din suprafata cultivata cu grau in acest an. Zona cultivata in acest an a fost mai mica cu 2,5% fata de cea de anul trecut.

De asemenea, pana la 31 august, Bulgaria a recoltat 620.371 tone de orz, cu 13,6% mai putin decat anul trecut. Au fost cultivate cu orz 130.529 de hectare, sau 99,8% din suprafata cultivata cu orz in acest an.

Anul trecut, productia de grau a Bulgariei s-a situat la 5,66 milioane de tone. Pana acum, Bulgaria nu a inregistrat niciodata o recolta de sase milioane de tone, arata datele de la Ministerul Agriculturii.

Principalul motiv al majorarii productiei in acest an il reprezinta randamentul mai ridicat, de aproximativ 5,13 tone pe hectar, un avans de 8% fata de randamentul de anul trecut, de 4,75 tone pe hectar, au anuntat recent autoritatile de la Sofia. De asemenea, indicatorii de calitate pentru productia de grau din acest an sunt mai ridicati fata de anul trecut.

Romania a obtinut in 2017 o recolta de 10 milioane de tone de grau, "o productie istorica", cu o medie de 4.836 kilograme la hectar, respectiv cu aproape o tona mai mare decat cea de anul trecut, a declarat, pe 22 august, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea. "Avem la grau o productie medie de 4.836 kilograme la hectar, este o productie istorica. Romania nu s-a mai intalnit cu asemenea randament la unitatea pe suprafata, cu aproape o tona peste productia obtinuta anul trecut. Si calitatea este buna, cu indici de panificatie, este un grau care va intra in reteaua de consum", a precizat ministrul.