Painea si Tortul Anului 2017, premiate in martie la GastroPan

Numerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan, gazduita in perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu.

Scris de Adrian Lazar, Miercuri, 01 Februarie 2017

Numerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan, gazduita in perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu.


Inscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac pana pe 10 februarie, precizeaza organizatorii.

Dintre cele noua categorii competitionale, concursurile care desemneaza Tortul si Painea Anului 2017 sunt cele mai atractive, atat pentru concurenti cat si pentru publicul larg.

„Pentru castigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs fiind Exotic Cakes. Cofetaria care isi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare in mass media, iar dupa eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetarie din tara, cu conditia de a respecta reteta originala si de a promova produsul sub denumirea de <<Tortul Anului 2017 – GastroPan>>", informeaza comunicatul.

In cadrul competitiei vor fi premiate cea mai buna paine artizanala si industriala, concursurile GastroPan 2017 revenind cu doua subcategorii la competitia pentru titlul „Painea Anului 2017”, in functie de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) si cantitatile produse.

In cursa pentru premiul „Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania” se pot inscrie concurenti reprezentand fabrici industriale care produc painea respectiva intr-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi, iar concurentii care se intrec pentru trofeul „Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania” pot fi mici producatori care obtin zilnic, in proces artizanal, cel mult 100 kg din painea prezentata in concurs.