Italia: Exporturile de vin au crescut cu sapte procente anul trecut

Italia ramane cel mai mare producator de vin la nivel mondial.

Scris de Adrian Lazar, Joi, 11 Ianuarie 2018

Italia ramane cel mai mare producator de vin la nivel mondial.


Conform esmmagazine.com., exporturile de vin ale Italiei au crescut in 2017 cu 7%, atingand un nou record, de aproximativ sase miliarde de euro.

Cifrele demonstreaza o crestere atat din punct de vedere valoare, cat si in ceea ce priveste volumul exporturilor de vin, in pofida unei recolte sarace ce a generat o scadere de 26% a productiei comparativ cu cea inregistrata in 2016.

Analiza esmmagazine.com arata ca la capitolul principalele piete pentru export, SUA conduce clasamentul, cu vanzari ce au crescut cu 6% in termeni valorici, urmate de Germania (+3%) si Marea Britanie (+8%). Cel mai mare avans al vanzarilor a fost atins insa in Rusia (+47%), in timp ce in China cresterea este de 25%, chiar daca prezenta la raft a vinurilor din Italia este mai redusa comparativ cu cele din Franta.

Pe piata interna, cresterea a fost condusa de vanzarile de vin spumant, ce au afisat un avans de 15% din punct de vedere valoric, pana la aproape 1,2 miliarde de euro. In Italia, consumul per capita este de aproximativ 33 de litri pe an, sub cifrele raportate in Franta (45 litri per capita).