Heineken raporteaza un avans al volumelor de peste 10% n S1 2017

Pentru primul semestru al acestui an, brandul de bere Heineken a declarat un avans al volumelor de peste 10% in Romania.

Scris de Adrian Lazar, Joi, 03 August 2017

Pentru primul semestru al acestui an, brandul de bere Heineken a declarat un avans al volumelor de peste 10% in Romania.


La categoria „performanta”, compania si-a majorat veniturile de aproape 4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 10,5 miliarde de euro.

Profitul operational a fost cu 5,9% mai mare in S1 fata de S1 2016, pana la 1,8 miliarde euro, iar profitul net a crescut cu 48,6%, ajungand la 871 milioane euro. Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea a fost propulsata de majorarea cu 2,6% a volumului global al berii, care a inclus o crestere de 4,2% in al doilea trimestru al acestui an.

La nivelul grupului, in primele sase luni ale acestui an brandul Heineken a crescut cu 3,9% in volum in primele sase luni prin comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.

„Europa si Statele Unite ale Americii au fost zonele ce au contribuit semnificativ la aceasta crestere”, a declarat Jean-François van Boxmeer, CEO al Heineken, intr-un comunicat.