GastroPan 2018: torturile de ciocolata tema concursurilor din categoria Tort

19 – 22 aprilie 2018 -  este perioada in care se va desfasura unul dintre cele mai cunoscute evenimente dedicate industriei de panificatie, cofetarie si HoReCa: GastroPan 2018.

Scris de Adrian Lazar, Luni, 18 Decembrie 2017

19 – 22 aprilie 2018 -  este perioada in care se va desfasura unul dintre cele mai cunoscute evenimente dedicate industriei de panificatie, cofetarie si HoReCa: GastroPan 2018.


Concursurile, ce se vor desfasura in cadrul celei de-a X-a editii, vor reuni cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari autohtoni, care isi vor demonstra maiestria in fata unui juriu format din experti de talie mondiala. 

„Participarea la concursurile GastroPan este una dintre modalitatile prin care brutariile, cofetariile si restaurantele isi pot asigura consolidarea pe piata. Pe langa faptul ca aceste competitii sprijina evolutia profesionala a talentelor din domeniu, ele au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piata, impulsionand competitivitatea din sector si promovand afacerile din domeniu”, au explicat organizatorii intr-un comunicat de presa remis la redactie.

Prima zi a expozitiei, 19 aprilie, va fi dedicata concursurilor de cofetarie. Sectiunea Cofetarie din cadrul competitiilor este una dintre cele mai disputate, la care concureaza numerosi cofetari, artisti si decoratori de torturi din toata tara. 

Pentru castigarea trofeului Tortul Anului 2018, concurentii vor fi provocati sa dezvolte un tort de ciocolata original, creativ si gustos. Cofetarii artisti si decoratorii de torturi vor avea si ei posibilitatea de a-si demonstra talentul la categoriile Creatie artistica din pasta de zahar si Creatie artistica din ciocolata. Tematica creatiilor din pasta de zahar va fi Romania vazuta prin traditii, iar tema lucrarilor din ciocolata va fi Traditii.

Cea de-a zecea editie a expozitiei internationale GastroPan se va desfasura la Targu Mures in Complexul Expo Imperial Inn.