Estimari: Vanzarile de peste vor creste cu 20 de procente in perioada postului Craciunului

Anul acesta, vanzarile de peste de pe piata autohtona, in postul Craciunului, vor creste cu aproximativ 20%, fata de alte perioade din an, arata prognozele realizate de specialistii din acest sector.

Scris de Adrian Lazar, Luni, 04 Decembrie 2017

Anul acesta, vanzarile de peste de pe piata autohtona, in postul Craciunului, vor creste cu aproximativ 20%, fata de alte perioade din an, arata prognozele realizate de specialistii din acest sector.


Potrivit acestora, in aceleasi sase saptamani ale postului Craciunului din anul anterior (15 noiembrie - 25 decembrie), consumul de peste a consemnat un salt de aproape 30%. Procentajul din 2017, in scadere la 20%, este pus pe seama cresterii preturilor din cauza inflatiei, precum si a avantului economic inregistrat in ultima perioada in Europa Occidentala, care a produs o usoara majorare a costurilor produselor premium de import. 

Estimarile realizate de Alfredo Seafood releva ca, printre cele mai cumparate soiuri de peste din portofoliu, se afl? atat somonul, macroul, merluciul si codul, provenite din captura si acvacultura din afara tarii, congelate sau proaspete, cat si soiuri din productia autohtona precum: crapul, pastravul, sangerul, carasul sau novacul.

De asemenea, vanzari crescute in aceasta perioada se inregistreaza si pentru pestii de acvacultura din zona Mediteranei, precum dorada, lupul de mare sau corvina, carora li se adauga cateva specialitati cum ar fi calcanul, tonul, codul negru (butterfish), grouper-ul, pestele dentex, dorada rosie, pestele spada etc.

Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare.  Compania detine doua fabrici in Constanta si Bucuresti, iar produsele sunt distribuite atat in cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, cat si in peste 3.000 de magazine de comert traditional.