ANSVSA: 99 de amenzi contraventionale si 125 de avertismente de peste 148.000 de lei

In perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, inspectorii ANSVSA au desfasurat peste 1.290 de controale in unitatile de productie, colectare, procesare, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din peste. Conform ANSVSA, in urma controalelor efectuate a fost confiscata o cantitate de 231 kg de peste. In plus, au fost data 99 de amenzi contraventionale si 125 de avertismente in valoare totala de  peste 148.000 de lei. De asemenea, au fost emise 5 Ordonan?e privind Suspendarea Temporara a activitatii si 11 Ordonante pentru Interzicerea Activitatii unor unitati. Neconformitatile constatate si sanctionate au fost:                 -  deficientele privind aplicarea programelor de igienizare a spatiilor de productie;                 - deficientele privind trasabilitatea, marcarea de identificare si etichetarea pestelui destinat comercializarii;                 - nerespectarea cerintelor generale si specifice de igiena referitoare la receptia, manipularea si procesarea pestelui si produselor din peste;  Controalele au vizat aspecte ce privesc verificarea modului de respectare de catre operatorii din sectorul alimentar, a conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui.

Scris de Adrian Lazar, Marti, 28 Noiembrie 2017

In perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, inspectorii ANSVSA au desfasurat peste 1.290 de controale in unitatile de productie, colectare, procesare, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din peste.

Conform ANSVSA, in urma controalelor efectuate a fost confiscata o cantitate de 231 kg de peste. In plus, au fost data 99 de amenzi contraventionale si 125 de avertismente in valoare totala de  peste 148.000 de lei.

De asemenea, au fost emise 5 Ordonan?e privind Suspendarea Temporara a activitatii si 11 Ordonante pentru Interzicerea Activitatii unor unitati.

Neconformitatile constatate si sanctionate au fost:

                -  deficientele privind aplicarea programelor de igienizare a spatiilor de productie;

                - deficientele privind trasabilitatea, marcarea de identificare si etichetarea pestelui destinat comercializarii;

                - nerespectarea cerintelor generale si specifice de igiena referitoare la receptia, manipularea si procesarea pestelui si produselor din peste; 

Controalele au vizat aspecte ce privesc verificarea modului de respectare de catre operatorii din sectorul alimentar, a conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui.