WDP si BEI - acord pentru un nou pachet de finantare

WDP si BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finantare in valoare de 150 de milioane de euro.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 20 Decembrie 2018

Fondurile vor fi destinate finantarii proiectelor de dezvoltare nou construite in faza de dinaintea inchirierii din regiunile de convergenta UE din Romania.

In urma cooperarii inaugurale din 2010, WDP si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord pentru un nou pachet de finantare in valoare de 150 de milioane de euro. Imprumuturile vor fi structurate sub forma unor imprumuturi la termen care vor fi acordate in functie de distributia capitalului catre proiecte realizate incepand cu anul 2018 si privind viitoarea conducta, destinate regiunilor de convergenta UE din Romania.

„Acest pachet de finantare confirma si sustine misiunea companiei noastre de a contribui la economia reala prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clientii nostri, astfel ducand la un lant de aprovizionare asigurat pe viitor si favorizand generarea de locuri de munca in aceasta regiune``, a punctat Jeroen Biermans, director general al WDP in Romania.

Noile locatii ale depozitelor vor fi inchiriate pe termen lung, punandu-se accentul pe stabilirea unor noi operatiuni logistice sau din industria usoara si vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare nationale cheie identificate in cadrul Master Planului General de Transport al Romaniei.

Aceste proiecte vor cuprinde infrastructura pentru depozite moderne si vor fi dezvoltate pe o baza durabila. Proiectele vor contribui la diversificarea ulterioara a economiei Romaniei si vor promova generarea de locuri de munca prin stabilirea unor depozite logistice suplimentare si a unui lant de aprovizionare modern, ducand astfel la o productivitate imbunatatita a comertului en-gros si cu amanuntul.