UniCredit acorda credite fermierilor cu fonduri FEADR

UniCredit va acorda credite fermierilor si intreprinzatorilor din mediul rural din Romania, in baza acordului semnat cu Fondul European pentru Investitii (FEI).

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 04 Martie 2019

Facilitatile sunt acordate in cadrul Programului "Fund of Funds", cu fonduri atrase din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) care are ca obiectiv facilitarea accesului la finantare pentru fermierii si intreprinderile care activeaza in mediul rural. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana (UE) prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si implementat in Romania prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.  

"Acest acord este o veste buna pentru fermierii si intreprinzatorii din mediul rural din toate categoriile - microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii sau intreprinderi mari, pe care vrem sa ii sustinem in demersul de crestere, de creare de noi locuri de munca si a unui model de afaceri sustenabil. Astfel, UniCredit isi reitereaza angajamentul fata de sectorul agricol si de economia generata de mediul rural, privind cu interes inclusiv catre tinerii fermieri, micro-ferme sau fermele localizate in zone muntoase. Fara doar si poate, acest acord poate reprezenta un element de sustinere important pentru acei fermieri care, in functie de mediul de afaceri sau de industria in care activeaza, nu dispun intotdeauna de garantiile solicitate de banci prin politicile de creditare. O componenta importanta o constituie reducerea de pret de care beneficiaza, dobanda si comisioanele fiind zero pentru 50% din credit, precum si comisionul de garantare zero perceput de FEI', a mentionat Septimiu Postelnicu, vicepresedintele executiv al Diviziei de Retail UniCredit Bank. 

Potrivit UniCredit Bank, prin acest program se acorda atat garantie, cat si finantare pentru 50% din valoarea facilitatilor de credit. Un plus important de care beneficiaza clientii il reprezinta costul redus la jumatate fata de o oferta standard - prin reducerea la zero a ratei dobanzii si a comisioanelor pentru cota finantata/garantata din fonduri europene (50%), precum si prin comisionul zero al garantiei.