Un hunedorean a murit, iar alti 13 au fost internati dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci

O persoana a decedat, iar alte 13 au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza intoxicatiei cu ciuperci, in ultima luna, in judetul Hunedoara, medicii atragand atentia populatiei asupra pericolului pe care il poate reprezenta consumul de ciuperci culese din flora spontana.

Scris de Ramona Dascalu, Marti, 10 Iulie 2018

"In perioada de crestere, ciupercile comestibile si cele otravitoare pot semana foarte mult intre ele. De aceea, recomandam populatiei sa evite consumul de ciuperci culese din padure si sa le prefere pe cele de crescatorie, pe care le gasesc in comert", a declarat luni, pentru AGERPRES, medicul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birau.

Potrivit datelor DSP Hunedoara, din cele 14 cazuri de intoxicatii cu ciuperci inregistrate in ultima luna, cel mai grav a fost al unei familii din localitatea Geoagiu, unde patru persoane au ajuns, la inceputul lunii iulie, in stare grava, la spital. Din aceasta familie, un barbat de 51 de ani a decedat vineri intr-un spital din Timisoara, iar sotia sa este internata la spitalul din Deva. Doi dintre copiii familiei, unul de 16 ani si altul de 22 de ani, au fost externati din spitalul Deva, dupa ce starea lor de sanatate s-a ameliorat. 

Celelalte zece cazuri de intoxicatii cu ciuperci au fost diagnosticate de medici in localitati din Valea Jiului.