Trei noi sisteme de irigatii din judetul Botosani ar putea fi repuse in functiune

Trei noi sisteme de irigatii din judetul Botosani ar putea fi repuse in functiune in cursul anului 2019, se arata intr-un raport de activitate intocmit de Filiala Teritoriala de Imbunatatiri Funciare Moldova Nord din cadrul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 02 Aprilie 2019

Documentul, care a fost inaintat Institutiei prefectului judetului Botosani, arata ca pentru acest an ANIF isi propune realizarea de reparatii la Statia de repompare Lehnesti din amenajarea de irigatii Ripiceni - Stanca, la Statia de pompare Bold din amenajarea de irigatii Horia - Liveni - Manoleasa, dar si Statia de pompare Milenca din amenajarea Havarna - Tataraseni.

Cele mai mari investitii, de peste un milion de lei, ar urma sa aiba loc in Statia de repompare Lehnesti, acolo unde vor fi efectuate reparatii atat la cladirea statiei, cat si reparatii la cele patru agregate de pompare, la instalatia hidrometrica si la compresor. De asemenea, ar urma sa fie efectuate decolmatari pe trei canale de irigatii.

„Lucrarile sunt in diverse etape de promovare si urmeaza ca in cel mai scurt timp sa fie definitivata procedura de atribuire a contractelor de executie”, se arata in materialul semnat de directorul adjunct al filialei Moldova Nord a ANIF, Liviu Nicolae Stefan.

In acelasi timp, investitia de la Statia de pompare Mileanca se ridica la peste 330.000 de lei, iar cea de la Bold la aproape 150.000 de lei.