Termenul pentru depunerea documentelor privind ajutorul pentru comercializarea lanii a fost prelungit

Guvernul a aprobat prelungirea termenului pentru depunerea documentelor justificative in vederea acordarii ajutorului de minimis crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii.

Scris de Ramona Dascalu, Luni, 11 Iunie 2018

"La propunerea Ministerului Agriculturii, astazi, in sedinta de Guvern, a fost aprobata o hotarare care modifica HG 500/2017, cea referitoare la schema ajutor de minimis pentru aprobarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii. In aceasta Hotarare 500 se spunea ca pentru obtinerea acestui ajutor de minimis, crescatorii trebuie sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana. Modificarea de astazi prelungeste termenul si se reglementeaza definirea perioadei de cerere, respectiv de la 1 iulie 2017 la 1 septembrie 2018. Initial, era de la 1 iulie anul acesta pana la 1 iulie anul viitor, s-a prelungit asadar pana la 1 septembrie 2018. In consecinta se prelungeste si termenul pentru depunerea documentelor justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinuta, dar si termenul pana la care Directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti intocmesc situatia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, acest termen fiind 1 octombrie 2018", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului,  Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a reamintit ca valoarea sprijinului financiar acordat este de "1 leu/kilogram pentru lana comercializata".

"Acest ajutor va stimula infiintarea centrelor de colectare a lanii si va crea noi locuri de munca si va stabiliza crescatorilor de ovine", a precizat Nelu Barbu.