Sesiunea de depunere a proiectelor pentru promovarea produselor traditionale romanesti, prelungita pana la 30 iunie

Cererile de finantare a parteneriatelor pentru comercializarea produselor agricole si pomicole prin lanturile scurte de aprovizionare se pot depune pana la 30 iunie 2019, termenul fiind astfel prelungit cu doua luni, potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 30 Aprilie 2019

Astfel, Agentia anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare aferente submasurilor 16.4 „Sprijin acordat pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare” si 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare-sectorul pomicol”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Proiectele prin care se poate solicita finantare de maximum 100.000 euro se pot depune pana in data de 30 iunie 2019, ora 16.00.

Decizia de prelungire a sesiunii a fost luata in urma solicitarilor mai multor potentiali beneficiari, fiind vorba de proiecte cu o complexitate deosebita care necesita un timp suplimentar pentru intocmirea documentatiei, precizeaza sursa citata.

AFIR reaminteste faptul ca fondurile disponibile pentru submasura 16.4 sunt de 4.744.665 euro, iar pentru submasura 16.4a se ridica la 6.668.484 euro. Pragul minim de selectie al proiectelor aferente sM16.4 si sM16.4 a este de 10 puncte. 

Modalitatea de depunere a cererilor de finantare este cea on-line pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info. Toti cei interesati sa depuna proiecte pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare pot consulta gratuit Ghidul solicitantului si anexele aferente pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”. 

La jumatatea lunii martie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca numarul de proiecte depuse pe submasurile dedicate promovarii produselor traditionale romanesti se ridica la 160, din care au fost selectate 82, in valoare totala de 7,8 milioane de euro, fiind contractate 68 de proiecte, in cuantum total de 6,4 milioane de euro.