Salata humus de la Carrefour, retrasa de la raft. Posibilitate de contaminare cu Listeria

Salata humus, un produs comercializat de catre lantul de magazine Carrefour a fost retrasa de la vanzare, dupa ce s-a descoperit ca aceasta este contaminata cu bacteria Listeria monocytogenes.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 10 Octombrie 2018

Salata de humus, un produs comercializat de lantul de magazine Carrefour, - Lot 264 / DLC 06.10.2018Cod EAN : 5941850531175 -,  este momentan retrasa de pe piata ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes, se arata intr-un anunt postat pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

``Se recomanda persoanelor care detin produse din lotul descris mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal``, se arata in anunt.

Persoanele care au consumat produsele mentionate mai sus si care prezinta febra simpla sau insotita de dureri de cap, sunt rugate sa consulte medicul si sa raporteze acest consum.

„Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum si cele in varsta trebuie sa acorde o atentie deosebita acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boala potential grava, cu un timp de incubatie de pana la opt saptamani`` se arata intr-un comunicat oferit de catre reprezentantii Carrefour.