Romania vrea sa organizeze la Berlin „Ziua Produsului Romanesc”

Autoritatile romane vor sa organizeze in toamna acestui an, la Berlin, evenimentul „Ziua Produsului Romanesc”, a anuntat intr-o conferinta dedicata produsului romanesc, Danu Pale, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Sambata, 09 Iunie 2018

„La noi, la comisia de agricultura, se plamadesc destul de multe legi care vin sa va sprijine, speram noi, nu sa va incurce. O lege care a fost data in Parlament si care a  fost votata este legea care face trimitere la produsul romanesc. Am vrea ca pe 10 octombrie 2018 sa organizam la Berlin Ziua Produsului Romanesc. Asta este o provocare. Sunt convins ca vom avea atata inteligenta, pentru ca ne-ar costa mai putin sa promovam pe aceasta cale produsul romanesc decat sa dam bani pe anumite reclame care nu sunt vizibile”, a spus Pale.

Potrivit deputatului, la ora actuală autorităţile de la Bucureşti sunt în dialog cu Comisia Europeană pe tema prezenţei produsului românesc în hipermaketuri, în proporţie de 51%.

„Este un dialog cu Comisia, nu este usor sa-i facem sa inteleaga speram, in final. Am trimis la sfarsitul lunii mai ultima comunicare sa inteleaga totusi ca produsele proaspete trebuie sa fie prezente pentru ca astfel se asigura sanatatea oamenilor. O alta lege care este in dezbatere este Legea 17, cea care face trimitere la amendarea legislatiei privind vanzarea terenurilor aflate in extravilan din Romania", a mentionat oficialul.