Proiectul Food Trust – o noua viziune asupra lantului de aprovizionare cu alimente

Gigantul alimentar Walmart impreuna cu Nestlé, Dole si alte companii doresc sa stabileasca noi standarde industriale privind urmarirea lantului de aprovizionare cu alimente.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 27 Iunie 2018

Din cauza faptului ca grupurile industriale si agentiile guvernamentale nu au o imagine completa asupra trasabilitatii fructelor, produselor din carne si a altor alimente, companiile sunt obligate sa inregistreze doar cativa pasi in procesul de aprovizionare, iar unele pastreaza inca informatiile pe hartie.

In acest context, la un an dupa testele initiale, 10 dintre cele mai mari companii din lume, printre care Walmart Inc. si Nestlé SA, construiesc un „blocaj” pentru a reface modul in care industria urmareste produsele alimentare la nivel mondial. Proiectul Food Trust vizeaza imbunatatirea procesului de rechemare a produselor, identificarea rapida a problemei si diminuarea timpului in care consumatorii sunt expusi riscului.

„Capturati date in timp real in fiecare punct, pe fiecare produs alimentar”, spune Frank Yiannas, vicepresedinte pentru siguranta alimentara la Walmart, care conduce proiectul. Potrivit acestuia, Food Trust este un proiect echivalent urmaririi FedEx pentru alimente.

„Suntem concurenti, da, dar lucram impreuna pentru a asigura increderea consumatorilor”, a specificat si Chris Tyas, seful global al lantului de aprovizionare la Nestlé.

Grupul Food Trust include companiile Dole Food Co., Driscoll Inc., Golden State Foods, Kroger Co., McCormick și Co., McLane Co., Tyson Foods Inc. si Unilever NV.