Premiera mondiala: Carlsberg vine cu o solutie pentru reducerea consumului de plastic

Potrivit Press Association, compania propune o noua metoda de ambalare prin care cutiile de bere sa fie lipite in interiorul baxurilor.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 18 Septembrie 2018

Reprezentantii companiei sustin ca aceasta solutie de ambalare va elimina in fiecare ora 137 de kilograme de plastic, echivalentul a 1.200 de tone pe an.

Promovata drept o premiera mondiala, metoda propusa de compania daneza a implicat testarea a peste 4.000 diferite de formule de adeziv. Reprezentantii companiei spun ca lipiciul aplicat pe cutiile din baxurile ``Snap Packs`` este suficient de puternic pentru a rezista pe drumul de la raft pana acasa, si totusi destul de friabil pentru a se desface cu usurinta cand este rasucit.

Inventatorul Christopher Stuhlmann, a dezvaluit in cadrul unui eveniment organizat in Copenhaga, faptul ca solutia gasita de el a fost inspirata de un drum la un magazin de bricolaj.

“Am cumparat tot adezivul pe care l-am putut gasi. In weekend am lipit lucrurile unele de altele si am realizat o scurta inregistrare video pentru directorul meu si astfel s-a nascut ideea”, a declarat Christopher Stuhlmann.

Consumatorii de bere din Marea Britanie vor fi primii care vor avea ocazia sa testeze acest lucru dupa ce compania a ales aceasta piata, care consuma 30% din cantitatea sa de bere produsa anual.