Penny Market anunta ca va introduce pungi reciclabile pentru alimentele congelate

Retailerul german Penny a anuntat ca va transforma, in cursul acestui an, pungile sale pentru alimente congelate intr-o alternativa mai ecologica si mai reciclabila.

Scris de Ramona Dascalu, Vineri, 04 Mai 2018

Potrivit Rewe Group, companie ce detine discounterul german Penny,  noile pungi ce vor fi introduse sunt fabricate din 80% materiale reciclate si nu au nevoie de un strat de aluminiu izolant. Pungile vor costa 0,49 euro, acesta fiind si pretul celor folosite pana acum.

„Productia costisitoare si complexa a stratului intermediar de aluminiu pentru aceste pungi s-a incheiat. Ca lider in industrie, demonstram ca nu discutam doar despre sustenabilitate, ci o si traim…Vom vinde treptat cantitatile ramase din pungile vechi dedicate congelatelor, pentru ca nu ar fi ecologic sa le distrugem. In a doua jumatate a anului, toate cele 2.200 de magazine Penny vor folosi noile pungi", a declarat Stefan Magel, membru al consiliului de administratie al grupului.

Primul magazin Penny Maket din Romania a fost deschis in 2005, iar acum reteaua este deservita de 3 spatii logistice aflate in Stefanestii de Jos, Turda si Bacau. Pentru lantul de magazine, care a ajuns la 221 de sspatii, lucreaza in prezent circa 4.000 de angajati.