Pascal Cassecuelle (Bayer): „Romania este a sasea putere agricola a Europei”

Romania joaca un rol deosebit in agricultura europeana, ea fiind una dintre putinele tari din zona temperata care si-ar putea dubla productia.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 22 Noiembrie 2018

Este opinia directorului general Bayer pe Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Pascal Cassecuelle expusa in cadrul unei intalniri cu presa pe tematica „The journay of the food from seed to plate”.

„Romania este una dintre putinele tari din zona temperata care si-ar putea dubla productia agricola”, a precizat Cassecuelle, adaugand ca acest lucru va fi posibil prin inovatie, proces care trebuie sustinut si de societate.

Potrivit acestuia, Romania pierde din cauza eroziunii si nu numai peste 12 milioane de hectare de teren agricol. In  acest context, directorul general al Bayer a punctat faptul ca agricultura are o mare responsabilitate: aceea de a hrani 10 miliarde de oameni pana in 2050.

„Pentru a o depasi, trebuie sa gasim raspunsul la doua intrebari cum putem produce mai mult, intr-un timp mai scurt, tinand cont de schimbarile climatice si cum putem face societatea sa sustina si sa inteleaga aceasta evolutie absolut necesara a agriculturii? Singurul mod in care putem avansa este sa fim transparenti si sa purtam un dialog permanent cu fermierii si consumatorii”, a conchis Pascal Cassecuelle.

Conform reprezentantilor companiei, solutiile oferite de agricultura digitala vor aduce un beneficiu economic de pana la 330 de miliarde de dolari pana in 2025, ajutand fermierii sa ia decizii mai inteligente, producand mai mult cu mai putine resurse.