Paris: Actiunile Carrefour, in cadere dupa vanzarile slabe din primul trimestru

Actiunile Carrefour au atins joi dimineata cel mai scazut nivel de dupa luna octombrie 2012, dupa ce grupul francez de distributie a raportat o incetinire a vanzarilor in primul trimestru, transmite Reuters.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 13 Aprilie 2018

In jurul orei 07:01 GMT, titlurile Carrefour afisau o scadere de 3,16%, fiind cel mai slab performer din indicele bursier CAC-40.

Miercuri seara, Carrefour a oferit o prognoza prudenta pentru acest an dupa ce vanzarile au incetinit in primul trimestru, dificultatile de pe piata franceza sugerand ca lantul de supermarketuri are dificultati cu strategia de relansare. In perioada ianuarie-martie 2018, Carrefour a avut vanzari de 20,776 miliarde euro, usor sub estimarile analistilor. In Franta, unde Carrefour realizeaza 47% din cifra de afaceri, in primul trimestru veniturile au scazut cu 0,1% in ritm anual, dupa o crestere de 1,5% in ultimul trimestru al anului trecut.

Imbunatatirea rezultatelor hypermarketurilor din Franta este o prioritate pentru noul director general de la Carrefour, Alexandre Bompard, care s-a alaturat grupului in luna iulie a anului trecut.

In luna ianuarie, Carrefour a dezvaluit un plan care vizeaza reducerea costurilor si a locurilor de munca, majorarea investitiilor in e-commerce si incheierea unui parteneriat in China, in ideea de a stimula profitul si veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

„Pentru moment, Alexandre Bompard va beneficia de circumstante atenuante, insa pentru ca planul sau de relansare sa fie credibil trebuie sa demonstreze rapid o imbunatatire a performantelor”, a declarat Bruno Monteyne, analist la Bernstein.