Pagube produse de grindina intre 30 si 70 la suta la Statiunea Pietroasele

Statiunea de cercetare viti-vinicola Pietroasele a inregistrat pe cele aproape 100 de hectare pagube produse de grindina cuprinse intre 30 si 70 la suta, a anuntat conducerea statiunii.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 03 Mai 2019

Cele mai afectate sunt soiurile Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala si Busuoiaca de Bohotin, iar pagube insemnate s-ar putea inregistra chiar si anul viitor.

Directorul tehnic al Statiunii, Cornel Banita, a declarat ca „vijelia urmata de grindina a durata 10-12 minute, dar pagubele sunt inseminate”.

„Vijelia urmata de grindina de marti dupa-amiaza a durat doar 10-12 minute, din cauza vantului puternic chiar si pluviometrul statiunii a fost spart. In urma evaluarii s-a constatat ca soiurile albe sunt cel mai afectate, in special Tămâiosa Romaneasca si Feteasca Regala, dar si soiurile rosii, Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra”, a spus acesta.

Potrivit sursei citate, pentru ca anul viitor vita-de-vie sa rodeasca este nevoie in continuare de tratamente suplimentare.

„Circa 50 la suta din lastari sunt cicatrizati, daca nu intervenim cu tratamente, riscam sa nu avem productie nici anul viitor”, a mai declarat directorul tehnic al Statiunii Pietroasele.