Olt: ANIF a pornit o statie de repompare a apei pentru irigatii

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) - Filiala Olt a pornit o statie de repompare a apei pentru irigatii, ce deserveste o suprafata de aproximativ 10.000 de hectare de teren agricol in zona Piatra-Olt.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 16 Mai 2018

Potrivit directorului filialei judetene ANIF, Cristian Vruse, statia de repompare a apei pornita SRP 3+21 - face parte din infrastructura principala de irigatii din cadrul amenajarii Bucsani - Cioroiu si duce apa din raul Olt in canalele de irigatii din care se pot alimenta utilizatorii de apa pentru irigatii din zona Piatra-Olt.

Cristian Vruse a mentionat ca respectiva statie de repompare a apei pentru irigatii fost reabilitata prin Programul National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii si ca investitiile in infrastructura principala de irigatii vor continua in judet, in mai multe zone.

Reprezentantul ANIF Olt a spus ca pentru anul in curs au fost incheiate contracte de irigare pentru aproximativ 70.000 de hectare, dar probabil ca nu va fi irigata intreaga suprafata contractata pentru ca nici statiile de repompare nu sunt modernizate si nici fermierii nu detin inca instalatiile necesare pentru a uda o suprafata atat de mare.

Vruse a specificat fapt ca pentru a face posibila irigarea unei suprafete din ce in ce mai mari, ANIF deruleaza investitii in mai multe zone din judet, in infrastructura principala de irigatii, iar fermierii din judet au incheiat contracte finantate din fonduri europene in valoare de aproximativ 12 milioane de euro pentru investitii in infrastructura secundara si instalatii de irigat.

In prezent, in judetul Olt este irigata o suprafata de 1.600 de hectare din zona Draganesti-Olt, unde se afla o orezarie. In acest an se vor iriga culturi agricole si in zona Corabia, zona Piatra-Olt, Stoenesti, Rusanesti si Strejesti.