O parte din ouale contaminate provenite din Teleorman au fost distribuite catre o societate din judetul Olt

Potrivit unui comunicat transmis vineri de catre DSVSA Olt, „referitor la ouale contaminate cu fipronil provenite din judetul Teleorman, in urma notificarii si a listei de distributie transmise de colegii din acest judet, s-a constatat ca 36.000 bucati oua au fost distribuite catre o societate din judeţul Olt”.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 14 Ianuarie 2019

Context in care DSVSA Olt a dispus verificarea societatii, iar in urma controlului compania a inceput procedura de retragere, fiind retrase de la comercializare un numar de 6.000 de bucati oua, care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare, conform procedurilor.

„Pe 22 noiembrie au prelevat probe, pe 6 decembrie a venit buletinul de analize care a relevat faptul ca exista Fipronil in oua. Aceasta ferma nu avea niciun istoric. Si se controleaza in cadrul programului toate fermele, dar ordinea lor este data de o analiza de risc. Istoricul acestei ferme era curat pana acum. De asta au si durat mai mult analizele. Au fost 102.480 de oua contaminate care au ajuns pe piata. Nu avem de unde sa stim daca nu au ajuns pe piata si inainte oua contaminate”, declara Rares Habeanu, purtatorul de cuvant al ANSVSA.

Intrebat de catre jurnalisti daca stie de ce DSVSA Teleorman nu a comunicat populatiei riscurile aparute, purtatorul de cuvant al ANSVA a spus ca nu cunoaste de ce reprezentantii institutiei au procedat astfel, dar ca populatia ar fi trebuit sa fie informata.