Noua ferma KOSAROM – investitii de 8 milioane de euro

Opt milioane de euro – este suma pe care grupul de firme KOSAROM a investit-o in unitatea inaugurata in comuna Razboieni, judetul Iasi.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 08 Iunie 2018

Noua unitate va produce 45.000 de capete de tineret suin sub 25 de kilograme.

 „Investitia se compune din cinci hale de productie incluzand gestatia, gestatia colectiva, maternitatea si doua hale de tineret care se vor finaliza prin transportul purceilor la ferma de la Cucuteni. Productia acestei ferme va fi de 45.000 de capete de purcei, din care 42.000 vor fi intarcati si vor ajunge la livrare la KOSAROM. E o ferma de multiplicare, unde crestem liniile pure de porci din rasele Duroc, Marele Alb, Landrace si Pietrain. Toate acestea le facem impreuna cu firma de genetica din Olanda. Suntem cred ca singura la aceasta dimensiune din Romania cu capital 100% romanesc si asta este o mandrie pentru noi, pentru ca am reusit sa rezistam alaturi de celelalte companii multinationale care au investit in Romania”, a declarat, cu ocazia inaugurarii noii unitati, Ioan Antoci, directorul executiv al Suinprod Roman.

 Proiectele KOSAROM nu se opresc aici. A fost demarat si un al doilea proiect intr-o ferma integrata unde se vor produce anual 110.000 capete porci pentru sacrificare.

„Avem in continuare inca un proiect in lucru, lucram la partea de aprobari. Cred ca il vom incepe anul viitor. Un proiect pentru 4.000 de scroafe care sa produca peste 110.000 de capete de porci si in total, in 2021, vom produce in jur de 252.000 de capete de porci. Politica pe termen lung vizeaza dublarea acestor capacitati”, a specificat Neculai Apostol, fondatorul KOSAROM.