Nou produs Syngenta pentru tratamentul semintelor de cereale

Syngenta introduce pe piata din Romania produsul Austral® Plus care inlocuieste produsele pe baza de neonicotinoide pentru tratamentul semintelor de cereale, in acest moment fiind singurul insecto-fungicid ready-mix inregistrat.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 10 Iunie 2019

Lansarea produsului Austral® Plus vine in sprijinul nevoilor fermierilor.

Austral® Plus este un amestec ready-mix de 2 substante active (teflutrin 40g/l si fludioxonil 10 g/l) ce ofera un spectru larg de actiune impotriva bolilor la samanta si daunătorilor de sol. Teflutrinul este un insecticid cu spectru larg din clasa piretroizilor, care actioneaza in jurul semintelor prin contact si vapori, difuzand de pe seminte in sol, formand o zona de protectie in calea daunatorilor, denumita halou. Produsul Austral® Plus protejeaza semintele si in acelasi timp, ofera si un efect fitotonic. Acesta confera protectie impotriva viermilor sarma (Agriotes spp.), a gandacului ghebos (Zabrus tenebrioides) si a mustei cenusii (Delia coarctata) si este recomandat pentru tratamentul semintelor de grau si orz. Actiunea fugicida oferita prin substanta activa fludioxonil asigura o protectie impotriva principalelor boli la cereale, printre care cele mai importante, Septorioza cu trasnmitere in sol si samanta (Septoria nodorum), Fuzarioză (Fusarium spp.) si Malura comuna (Tilletia spp.).

Pentru o buna acoperire a semintelor, produsul se aplica numai impreuna cu un adjuvant (AG 40R), cu care va veni impreuna la pachet. Adjuvantul este de orgine vegetala, obtinut din ulei de rapita esterificat si are rolul de a imbunatati aderenta produsului pe samanta, reducand astfel seminificativ praful de pe semintele tratate.