Mierea de albine de la Brosteni, atestata ca produs montan

Agentia Nationala a Zonelor Montane a aprobat, pentru judetul Caras-Severin, un nou produs atestat montan, fiind vorba de mierea de albine de la Brosteni.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 11 Iunie 2019

„Este vorba de mierea de albine produsa de un apicultor din satul Brosteni, apartinator orasului Oravita. Este un nou produs atestat montan, inscris in Registrul national al produselor montane cu numarul 125. In acest moment, la nivelul judetului Caras-Severin sunt inregistrate 11 produse montane”, a declarat Liviu Munteanu, din partea Directiei pentru Agricultura Judeteana Caras-Severin. 

Produsele montane vor avea dreptul de a utiliza o eticheta specifica, prin care consumatorii vor fi informati asupra zonei din care provin. In aceasta zona exista certitudinea ca, nefiind poluata, ii va ajuta pe producatori sa isi comercializeze mai bine produsele. 

„Noi ii asteptam, in continuare, la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Caras-Severin, si pe alti mici producatori agricoli din zona montana, pentru a-si inregistra produsele, mai ales ca procedura este una destul de usoara”, a afirmat Liviu Munteanu.

In Caras-Severin, pana la ora actual, au fost atestate ca produse montane mierea de albine a inca doi apicultori, din zonele Mehadia si Cornea, apoi mai multe sortimente de sucuri naturale ale unor producatori din zona Cornereva. De asemenea, atestate ca produse montane au fost si unele branzeturi din zona montana, foarte apreciate de consumatori.