McDonald’s Franta inlocuieste cartofii prajiti cu morcovi sau castraveti in Happy Meal

McDonald’s Franta vrea sa incurajeze modul de hrana sanatos mai ales in randul celor mici.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 13 Mai 2019

Motiv pentru care a lansat o initiativa de a inlocui cartofii prajiti din Happy Meal. Un reprezentant al lantului din Franta sustine ca aproape jumatate dintre fructele consumate de copiii sub 15 ani (provenit din mediul comercial) provin de la McDonald’s, iar noul obiectiv este sa aduca si legumele la acelasi nivel de consum.

Potrivit McDonald’s Franta, castravetii sunt furnizati de 16 ferme franceze. Trendul catre o hrana sanatoasa prinde contur si UK, acolo unde McDonald’s a lansat primul sau Happy Meal vegan in ianuarie, in timp ce reprezentanta din Germania a lansat Big Mac vegan recent. In Marea Britanie, cei mici gasesc in meniu si un wrap goujon cu pesto rosu in loc de burger sau nuggets.

Acel goujon este un fel de crocheta sau chiftea, realizat din mazare galbena, pasta de rosii, pesto de rosii, ardei rosii, ulei de masline, zahar, ierburi si arome, dar si orez Arborio. Toate se afla intr-o tortilla. Wrap-ul se serveste cu ketchup si salata verde. In Suedia Happy Meal-ul include si un McFalafel vegan, realizat cu naut, patrunjel, usturoi si chimen si se serveste cu sos de iaurt vegetarian sau sos de ardei.