Kaufland a depasit 10 miliarde lei cifra de afaceri in 2017

Conform IGD, incasarile retailerului german Kaufland pe piata locala au fost de 10,1 miliarde de lei in anul financiar 2017-2018.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 14 Mai 2018

Asadar, analistii IGD estimeaza ca anul acesta, Romania va deveni cea mai importanta piata a retailerului, dupa Germania.

In anul financiar 2017-2018 Kaufland a deschis sase magazine noi si a continuat procesul de transformare atat la nivelul layoutului si al gamei sortimentale, cat si la nivelul experientei de cumparare si al celei de conectare online si offline cu shopperii. In sezonul estival din anul trecut Kaufland a deschis, la Sovata, primul magazin sezonier.

Tot in vara anului trecut, retailerul a initiat un amplu program de remodelare a galeriilor comerciale si a introdus un concept de open mall pentru organizarea spatiului de cumparaturi din exteriorul magazinului.

Pentru anul financiar in curs Kaufland a anuntat dublarea bugetului de modernizare si extindere a retelei de magazine, intentionand sa deschida 10 noi hipermarketuri. Dupa experienta magazinului estival de la Sovata, in aceasta vara Kaufland va avea un magazin sezonier la Mamaia.