Kaufland Romania sustine 100 de proiecte ale ONG-urilor in 2019

Kaufland Romania, in colaborare cu Asociatia Act For Tomorrow, lanseaza programul Start ONG - primul si singurul program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum, sustine reprezentantii retailerului.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Duminica, 17 Februarie 2019

Finantarea totala acordata de Kaufland Romania pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin sustinerea a peste 100 de proiecte in 2019.

Astfel, de la 1 martie 2019, pot sa aplice la Start ONG organizatiile non-guvernamentale mici sau infiintate in 2019, dar si institutii publice din sfere precum educatia (de exemplu gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii). Acestea pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare.

Conditiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro. Tot pe aceasta platforma trebuie inregistrate proiectele propuse pentru finantare, urmand regulamentul si indicatiile din platformă.

Potrivit sursei citate, evaluarea proiectelor se va face de catre un juriu format de Asociatia Act For Tomorrow, in ordinea solicitarilor primite pana la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi inscrise in competitie in urmatoarele apeluri lunare.

Start ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019. Programul creat de Kaufland Romania are trei praguri de finantare: primul, cu o valoare de pana la 1.000 de euro, al doilea cu o valoare cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de euro, iar cel de-al treilea, intre 5.000 si 10.000 de euro.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine in 7 tari si o retea de 121 de magazine in Romania. Act for Tomorrow este un ONG care si-a propus cu resursele lor sa contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile si curate.